The Manda Diaries

Tips på en tisdag

Publicerad 2015-01-13 14:30:55 i listor,

 
Något som jag upptäckt på sistone är svt-plays utbud av dokumentärer och tv-serier. Har tidigare tänkt att de inte har något intressant men där hade jag fel! Finns så himla mycket bra och intressanta serier som jag därför tänkte att jag kunde tipsa om:
 
1. Svt-serien "Ett härligare liv" av Hanna och Amanda är grymt bra, lagomt långa avsnitt på ca. 15 minuter där varje avsnitt följs av ett eftersnack i tvodden (podd fast för tv).
 
Om du som jag ligger hemma med en tråkig och envis förkylning i kroppen så är denna tv-serien helt klart ett tips, Hanna och Amanda ger sig ut på jakten efter ett härligare liv där varje avsnitt handlar om ett visst tema/ämne. Som t ex. drömmar eller byta yrke för en dag.
 
Länk till några av avsnitten:
http://www.svtplay.se/video/2557358/ett-harligare-liv/avsnitt-16-byta-yrke (Amanda testar mäklaryrket).
http://www.svtplay.se/video/2501459/ett-harligare-liv/avsnitt-10-drommar (Drömtydning och det undermedvetna).
 
Hanna och Amanda driver även Fredagspodden, podcast som kommer ut varje fredag. 
 
 
 
Andra bra serier som finns tillgängligt på svt-play är:
-"Jakten på lycka"
-"Gift vid första ögonkastet"
 
Och så får vi inte glömma "Modellflickor"! Tycker verkligen att det är bra att de visar upp modellyrket så som det faktiskt är på riktigt, så långt ifrån Sveriges kopia på Americas next top model man kan komma! 
Länk:
http://www.svtplay.se/modellflickor
Helt klart värd att kolla in!
 
 
 
Och så ett litet bonus tips (ej svt-play), utan en podcast...
2. Räddning på tråkiga stunder, så som städning eller långa buss-turer, är väl ändå podcasts?! Med en riktigt bra podcasts i lurarna så blir allt roligt! MItt bästa tips är podcasten: SERIAL som handlar om en mordutredning, ett fall som skedde under 90-talet i USA men som innehåller många frågetecken. Podcasten finns att hämta på t ex. podcaster för iphone/apple. Totalt består SERIAL av 12 avsnitt, jag har precis börjat lyssna på den men är redan fast!
 
xx,
Manda
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela