The Manda Diaries

Adventskänsla

Publicerad 2013-11-30 12:43:06 i Vardag,

 
 
 
Har just satt in lussekatterna i ugnen, det doftar jul, julmusik spelas högt och ute är det vitt på backen. Nu börjar det kännas på riktigt att december snart är här!
 
 
Kram

London del 2: bilder & castings

Publicerad 2013-11-25 10:00:00 i london, modelljobb,

 
Onsdagens castings förlyttades till torsdagen så denna dag utforskade jag staden, gick på massa nya gator, cafeér och roliga butiker. Svär att jag om jag haft en stegräknare harde den stått på över en mil! Det var verkligen lärorikt att vara där själv för då var jag ju tvungen att lära mig tunnelbanan utan till!
 
 
På Covent Garden var det pyntat med julgranskulor och på torget var det matmarknad. Jag åt en grillad macka med mozzarella och pesto! 
 
 
 
Alla dessa musikaler..London i ett nötskal! Rainbowcake på marknaden vid Covent Garden.
 
Julpyntat och fint!
 
Torsdag klev jag upp tidigt och jag och Natalia(som var från Ryssland och bodde i samma modelllägenhet som mig) tog bussen till första stället där vi skulle gå på casting. Det är nog få som vet hur modeller jobbar som och jag kan säga at det inte är enkelt...får att få ett jobb i london måste man som modell gå på en casting eller go see hos kunden som söker en modell för ett visst jobb eller kampanj. Så ibland kan man gå på 6 castingar om dagen men ändå inte bli bokad, jag ser det lite som ett lotteri för oftast är det 20-100 tjejer som också är på castingen och vill ha jobbet. Alltså ibland kan man ha tur att kunden söker just den stilen du har och ibland är de ute efter något helt annat.
 
Och att hitta till alla dessa castingar i en främmande stor stad, vara i tid, framhäva sig och presentera sig för människor som granskar både din personlighet och din kropp från tå till topp...det är inte alltid så enkelt. Men absolut lärorikt! Iaf, första castingen på torsdagen var någons slags reklam, vi var där i tid innan de flesta hunnit kommit dit så det var skönt, allt gick bra, jag visade mina bilder, berättade lite om mig som modell och tog lite test bilder. Efter det tog jag och N nästa buss till ett väldigt fint kvarter som låg i närheten av Big Ben. Castingen var för ett magasin och det jobbet bokade jag faktiskt! Jätteglad för det, dock var jag tvungen att tacka nej då lönen för jobbet inte skulle löna sig eftersom plåtningen skulle ske någon vecka senare och då skulle kostnaden för boendet överstiga lönen, så kan det va ibland men ändå roligt att bli utvald med tanke på att det var min första casting och allt. 
 
 
 
Efter castingen tog jag mig till Big Ben, London Eye och kikade runt lite i dom kvarteren. Avslutade med världens godaste fika på Muriel's kitchen som ligger vid Leicster Square, pumpalatte och red velvet cake!
 
 
 
Verkligen mysigt ställe, fotade dock inget inomhus men kan ju visa två bilder jag hittade från pinterest:
 
 
 
 
 
På fredag var det dags för fotografering igen! Agenturen ville ha mer "glada bilder" att kompletera mitt portfolio med (dem vi tog på måndagen var väldigt editorial). Denna gång fotade vi i parken, jag kom dit en timma tidigare och satte mig i parken, plötsligt kommer en ekorre fram hoppandes och sätter sig bredvid mig...ur söt och helt tam! Den klättra t.o.m upp i mitt knä! Så jag gick och köpte en påse nötte och matade dem med, helt sjukt vad orädda dem var...
 
 
Haha bilden till höger är lite smått komisk.
 
 
 På plåtningen gick vi ut till samma park för att plåta lite bilder utomhus. Det var lite lustigt för en tant med gult paraply och en vit liten hund envisades med att vara i bakrunden på varje foto..haha men tillslut gick hon och då fick vi till lite bilder, precis innan det började att regna!
 
 
Vänster: Detta var min räddning för att hitta till plåtningen och castingar, google maps! Höger: Utsikt fotostudion.
 
 
 
Efter plåtningen tog jag mig till agenturen och pratade lite med min booker, typ manager och sedan begav jag mig till Tottenham Courtroad(vid Oxfordstreet) för att äta lunch, på ett av mina favorit ställen(ännu ett franskt).
 
Camden market gick jag på kvällen, jättemysigt ställe.     Avokado och citronröra på nybakat bröd.
 
Klockan 15.00 skulle jag befinna mig på go see/casting för Urban Outfitters! Jag fick presentera mig, visa mina bilder och sedan fotades jag lite snabbt i en studio. Allt gick väldigt snabbt men jag fick ändå en hyffsad bra känsla och jag gjorde iaf mitt bästa! Kul var det iaf, speciellt eftersom Urban Outfitters är min favorit butik och finns ju även i Stockholm.
 
På kvällen tog jag tunnelbanan till Camden Market, kollade på marknaden, lyssnade på musik och tittade i second hand butiker. Trevligt!
 
 
 Påtal om Second hand butiker så hittade jag en mega bra en som låg nära Covent, den heter Rokit och personalen var halloween utklädda och de spelade exaxt samma musik som från The Carrie Diaries, loved it! Sedan var allt super organiserat där inne, efter färg och storlekar och även överkommliga priser. Värt att besöka altså om du planerar ett London besök.
 
 
Hejdå lägenheten!
 
Dagen därpå..alltså på lördagen klockan 4.30 tog jag bussen från lägenheten till tågstationen för att ta mig till Heathrow flygplats. Snacka om panik jag fick när jag vaknade av att klockan var 4.15 och jag låg fortfarande i sängen...har nog aldrig sprungit så fort...haha! Klockan hade alltså inte ringt på mobilen, tur att jag vaknade automatiskt ändå! På bussen och gatorna var det fullt med folk, fastän klockan var 4 mitt i natten...vissa verkade komma från någon halloween fest då jag mötte flera som var gröna i ansiktet med häxkvastar...lol.
 
Iaf så flög jag via Norge och i Oslo gick nästa flyg hem klockan 19... alltså väntade jag där i 9 timmar för att sedan landa på Arlanda och möta upp med min pappas faster, så skönt att vara på hemma-mark igen! Vi åt middag och fikade.
 
 
21.45 tog jag nattbussen och 4.45 var jag hemma i Ö-vik....damn 24 timmar tog det!
 
Det var min höstlovsvecka det, ett helt fantastiskt äventyr som varit otroligt lärorikt. Dock var det grymt skönt att få komma hem och ge familjen en STOOR fet kram! Home Sweet Home liksom.
 
 
 
Har du någon fråga, lämna en kommentar!
 
Kram Kram
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela