The Manda Diaries

Skrivövning; 10 ord

Publicerad 2015-01-29 09:45:18 i skrivandet,

 
Här kommer en skrivövning som jag hakade på ifrån Floras blogg. Inlägget hittar du HÄR.
 
Den går alltså ut på att:
 
1. Välj valfri bok.
 
2. Slå upp valfritt uppslag ur boken, dvs. blunda och låt slumpen avgöra.
 
3. Ta varje ord som inleder de första 10 raderna på höger boksida.
 
4. Sätt timern på 10-15 mintuter och skriv en dikt eller berättelse för hand där varje meningen inleds med ett av dessa ord i turordning.
 
:-)
 
Jag fick upp dessa ord: Beslutsamheten, totalt, aldrig, mycket, utformad, om, resultatet, fantastiskt, allt, låt.
 
Beslutsamhetens tomhet fyller världen,
totalt i konsensus med surrets dimma.
Aldrig har jag alltid känt detta ljus,
mycket betydet ingenting, kontra detta.
Utformad likt en stig vi bara råkade gå.
Om du ej existerat i mitt ödes recept,
reultatet då vara bränt.
Fantastiska nätter då vi pekar mot himlen,
allt äro stjärnstoft.
Låt oss finna varandra bland alla de andra.
 
 
xx,
Manda
 
 
 

Onsdag

Publicerad 2015-01-28 22:04:44 i Vardag,

 
 
Mitt i veckan kan det behövas någonting annat än plugg för att muntra upp en, typ till exempel ett youtubeklipp på en kanin som kör runt en vagn med öl och serverar sin matte. Se och dö söthets döden, så nu har jag iallfall varnat er.
 
xx,
Manda

Svar på kommentar: ang. ridning och tävling

Publicerad 2015-01-26 18:25:00 i Vardag, ridning,

 
Kommentar:
Hej! Följt din blogg länge, du är jätte fin! 
Jag rider också här i Övik på ridskola och vet att du har häst. 
Hur ofta rider du? Vem rider när du är på modelljobb? Vad heter din häst? Vad tävlar du i? Vad har du för mål det här året? Hur gammal är den? Hur ser dina träningar ut med hästen och hur rider du hemma? 
Diggar dig!
 
Först och främst måste jag bara få säga att jag blev så glad av denna kommentaren, tack du fina! Jättebra att du frågar om ridningen, har ju inte tagit upp det jättemycket här så då passar ju ett inlägg om detta ypperligt, med tanke på att det är en stor del av mitt liv och vardag.
 
Så till svaren:
 
Vad heter din häst? Vad tävlar du i? Vad har du för mål det här året? Hur gammal är den?
Min häst heter Amuzé och är född -05, alltså tio år iår. Har även min älskade ponny kvar, Pherrari, men honom tävlar jag då inte eftersom jag blivit för lång. Med Muzze tävlar jag 1.20 hoppning och har som mål att detta år starta 130. Ska verkligen satsa kommande sässong, det känns väldigt bra då vi haft tid att lära känna varandra nu i drygt ett år och kan börja nå framgångar tillsammans. Känns väldigt kul!
 
Ibland kan han vara lite galen, men för det mesta är han världens snällaste <3 (med massa energi).
 
 
 
 
Uteritt på Pherrari.
 
Vem rider när du är på modelljobb?
 Oftast är jobben bara under 1 dag eller två så då får Muzze vila. Jag har turen att ha föräldrar som hjälper till att sköta om hästarna och stöttar mig i mitt sportutövande, vilket jag är tacksam för. Och när jag var i Milano i somrast en månad så gick han på bete och fick lite välbehövd semester.
En häst är inte som en fotboll, det går inte att stoppa undan den i en låda, det är mycket jobb utöver själva sportutövandet som tillkommer. Som in/ytsläpp, mockning, utfodring och lastning till och från träningar. Men eftersom det är en så asgrym sport så allt slit ändå värt det i slutändan!
 
 
Hur ser dina träningar ut med hästen och hur rider du hemma? 
Muzze's, som han kallas, vanliga tränings schema brukar se ut så att jag rider i ridhus markarbete 2 grr/veckan, vila 1-3 dagar och resten uteritter. Just nu är det ju som sagt vinter och halt på vägarna så det blir mycket skritt, vilket ju är bra och stärkande för hästens leder, men på sommrarna finns mer möjlighet till galopp + såklart när det finns massa snö på backen! Utöver detta så tränar jag för min hopptränare regelbundet och då och då helgträning för en månadstränare ifrån Stockholm/söderut.  Försöker att rida så varierat som möjligt för att undvika skador, dessutom så tror jag att man vinner mycket på att ha en glad häst. Om hästen endast får komma ut när den står i hage så får du som ryttare inte samma "connection" med din häst tror jag, det är ju viktigt att hästen får ha kul tillsammans med dig också, målet är ju att vara ett team. Och att den kopplar ridning med positiva tankar och inte bara krav och arbete. Det tror jag iallfall!
 
 
Kram,
Manda
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela