The Manda Diaries

Sommarhöst

Publicerad 2014-08-26 21:27:57 i Vardag, om festligheter och vänner, om tankar och känslor,

Då här skolan dragit igång igen och som alltid är det med blandade känslor som jag återser skolbyggnaden. En del av mig har redan tagit studenten och är redo för nya utmaningar, nya äventyr. Samtidigt som det är otroligt roligt att träffa allihopa igen och att återgå till lite rutiner i vardagen. 

Jag la dock märke till att någonting känns annorlunda med årets skolstart. Jag har aldrig varit den som längtar till att skolan ska börja, men har alltid tyckt att början av höstterminen varit rolig, inspirerande. Nu känner jag mest bara stress och ångest över allting, jag vet vad jag vill och jag känner mig så redo för att följa mitt mål, min dröm. Skolans väggar tycks också ha krympt över sommarlovet, lärarna känns mer som kollegor och staden känns olustigt tom och ihålig. 

Men jag har så mycket roligt att se framöver, det är den insikten som gör allt lite lättare. Jag är så oerhört tacksam över mina fina vänner som alltid får mig att le och såklart världens bästa pojkvän som jag knappt kan leva utan, fastän jag måste ibland. Att ha ett distans förhållande är inte roligt alls, det tär verkligen på min själ att inte få träffa honom, det som är bra är att datumet när vi ska träffas nästa gång redan är spikat, nedräkningen av dagar är räddningen. Även om hjärtat känns tungt av saknad dagligen, ungefär som att bära en stenklump i lungorna som gör att det blir lite svårare att leva, att fungera. Men vet ni? Den 11 september har jag fått ett jobb i Sthm för Björn Axen, så då flyger jag ner och stannar hos Gustav hela helgen, kan knappt vänta!


Idag var en bra dag för jag fick äntligen träffa mina brudar! Vi hade så mycket att snacka och dela med oss av från sommaren så det var behövligt.
Har några ovisade bilder från den senaste veckan att visa också:


Kirsten åkte hem till Bryssel i fredags så vi var på ön i några dagar, njöt av sommarens sista värme, bastade, badade, såg på film (sherlock) och satt uppe till mitt i natten och pratade om allt möjligt som hänt under året och om våra resor.Åkte båt i mörkaste natten och fick se norrsken!! Så fint att vi dog lite.

Nattfika bestående av te och massa vattenmelon.

Bakade pizza i stugan. Med massa mozarella, förståss.

Sommaridyll.Hann även med en fika i stan på reuterdahls, mysigt gammaldags cafe i Övik som har många olika tesorter att välja mellan (och bakverk).


I lördags fyllde Gustav år! Det firades med supergod mat och badtunna på stugsista, så trevlig kväll!
Sommaren 2014 har varit obeskrivligt bra på så många olika sätt, vill aldrig att den ska ta slut. Jag antar att jag genomgår någon slags separationsångest med sommaren, så nu tänkte jag bestämma mig för att låta minnena av den lysa upp hösten och säga tack och hej. Nya äventyr väntar.

Ps. Till alla er som börjat ettan aldeles nyligen; Vi treor bits inte, vi är inte så farliga som vi ser ut ;) Ds.

xx,
Manda

Trust the timing of your life

Publicerad 2014-08-18 13:10:57 i Vardag, om tankar och känslor,

Sitter nu återigen på bussen, påväg hem.

Har haft en jättebra helg hos Gustav i Stockholm. Känner mig redan helt tom och konstig inombords utan min andra halva. 

I lördags gick vi på bio och avslutade kvällen/natten med middag på Vapiano, rikitigt mysigt var det <3


Jag beställde en pizza med chevreost, fikon och valnötter = pizzaheaven.


Tidigare på dagen mötte vi upp min pappas faster som bjöd på lunch å fika på NK, var så trevligt att träffas, är så glad att jag har henne som är lite som min extra/bonus faster till mig :-)
Sen har jag också hunnit kika in lite roliga affärer, urbanoutfitters på Biblioteksgatan, såklart och även några secondhandbutiker. Hittade ett par rosa brillor och en himlans bra bok om journalism.


Köpte även en hundtandsmönstrad topp på Brandy Melvile i svart/vitt.Och såg denna fina sak på Myrornas:


I fredagskväll beställde vi takeaway mat och såg på film medan det blixtrade och åskade som bara den där ute.Igår lagade vi middag i lägenheten, kantarellpasta, fick tag på ett halvkilo på Hötorget för ett bra pris. 
Och jag sitter nu på bussen och blickar över de platta fälten, ser hur de sträcker sig så långt bort, svischar förbi mig och aldrig tycks ta slut. Tänker för mig själv att de är lite som framtiden. Jag kan se de gröna ängarna som rör alla möjliga nyanser av grönt och brungrått. Tänker att framtiden finns där som ett fält framför oss alla, du kan se att det är ett fält men inte exaxt vad det kommer innehålla. Vilka nyanser, både grått och grönt, eller eventuella stigar du kommer stöta på är omöjligt att se från nuet. Därför är allt man kan göra att lita på timingen i livet, ödet. Fortsätta framåt och lita på att alla dessa händelser, att punkterna i livet kopplas samman till något bra, kanske rent av något fantastiskt? 
Det är den 18:e augusti år tvåtusenfjorton och jag förundras varje dag över hur livet kan bjuda på så mycket fint. Ibland nästan så att jag oroar mig över att toppen på kurvan är nådd, att marken försvinner och att fallet kommer. Men jag antar att det är det som är själva fällan, att just de tankarna skapar falluckan så därför tror jag att det är viktigt, att leva nu (än hur klyschigt de må vara) och lita på sig själv, att du gör de rätta valen i ditt liv. Jag gillar att se det som så att livet är en film och att jag själv är ressigören, vissa scener är mer betydelsefulla och avgörande än andra och de blandas med både lyckliga och sorgliga scener, människor som kommer och går medan vissa innehar en större roll och därför består. Men det bästa av allt är att livet ständigt kommer med överraskningar, tittar jag tillbaka till den 18:e Augusti förra året så hade jag aldrig kunnat förutspå var jag skulle vara idag, vem jag skulle vara. Det är så mycket som jag vill upptäcka, se och göra och allt det där ligger inte i framtiden. Det ligger i nuet, för när det väl sker så är det inte framtid längre och just därför ger det inte så mycket att springa ut på fältet och kasta sig in i framtiden, för gör du det så litar du inte på tajmingen i ditt liv, genvägen kanske leder genom taggbusken och du missar det roliga på vägen till ditt mål. För det är ju faktiskt vägen dit som bjuder på äventyr och upplevelser.Nu ska jag njuta av min sista sommarlovsvecka och sedan på måndag drar skolan igång igen, ibland känns augusti som ett slags nyår, en nystart? Håller ni med? Januarimörkret är ju inte jätteinspirerande precis ;-)

Ha det bäst tillsvidare, så hörs vi!

/Manda 

Stockholm next!

Publicerad 2014-08-14 16:58:38 i Vardag,

Väskan är packad, spotifylistan uppdaterad och jag själv är på bussen påväg till Stockholm, påväg till Gustav!


Stannar tills på måndag så vi hörs väl då? Lovar.

Ps. Jag skrev ett väldigt långt inlägg med bilder ifrån helgen + en massa tankar om lite allt möjligt men det försvann. Försvann. Poff och delete... Hatar blogg.se's app (djävulens uppfinning? Eller föresten vi skippar frågetecknet = djävulens uppfinning) som bara krashar när jag skrivit en halv roman, typ. Känner mig frustrerad.

Aja, kanske skriver jag om allt igen, we'll see...

Kram!
Manda 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela