The Manda Diaries

Sicilly memories

Publicerad 2014-09-26 13:33:00 i resor,

Hejhej!
I förrgår kom jag hem ifrån en vecka med familjen på Sicilien. En vecka med sol, bad och en massa äventyr som jag kommer leva länge på. Taromina, den lilla staden vi bodde i, var otroligt vacker med långa sandtränder kantade av dramtiska klippor, mysiga restuarnger, gatumusik, underbar mat och slott och gamla ruiner uppe på bergstopparna som spred sig längs kustlinjen. Min mobilkamera är fullproppad med foton men hade sån jäklarns otur att batteriet gick och dog mitt i veckan, så himla typiskt alltså! Därför kan jag inte komma åt mina bilder i nuläget, men har beställt ett nytt batteri ifrån batteriexperten  som har snabb leverans så förhoppningsvis kan jag dela med mig av fler bilder snart! 
 
Tillsvidare får det duga med instagrambilder och några enstaka som jag hann säkerhets-spara innan den dog.
 
Utsikt första morgonen från vårt hotellrum.
 
 
 
Vi besökte den lilla byn där gudfaderns filmerna är inspelade, det var väldigt mäktigt och lite udda. Byn var nästan helt folktom, med undantag för några turister som kom med en buss. Helt plötsligt när vi vandrade omkring i byn började en pampig italiensk musikmelodi spelas på högsta volym över hela byn, det lät ungefär som om ljudet kom uppifrån men det var omöjligt att spåra varifrån. Vi åt lunch på en liten pizzeria på toppen där de serverade en massa underliga pizzor, bland annat en med pistashnötkräm och nötter på. Byns polis satt och tog en drink ett bord bort med en äldre man som kunde varit ägaren till resturangen, mitt på dagen. Svårt att tänka mig den synen i Sverige ;)
 
Alla dessa vakra utsikter...
 
Hotellfrukosten, kändes lagom kul att åka hem och äta gröt till frukost...nutella ftw!
 
Det gick en hel del vågor vissa dagar, och vattnet var sådär drömmigt turkost. Sista dagen simmade jag och pappa ut till en grotta som vi hade hört skulle vara häftig, ca 250-300 meter ut låg den. Väl framme hade vågorna börjat bli mer och mer ivriga och en utflyktsbåt med turister som hade grottan som mål var tvungen att vända p.g.a vågorna, så det var bara för oss att vända också, tyvärr. Men det blev ett litet äventyr ändå och vi hann se litegranna in i grottan som hade vita väggar och azurblått vatten. Vi hann precis komma upp på land igen när badvakterna plötsligt gav förbud om att vara i vattnet, vågorna var flera meter höga och de slog ordentligt mot klipporna. Vilken tur att vi inte simmat in i grottan! Rätt som det var kom en jättevåg och sköljde över alla våra solstolar så att all packning blev genomblöt, och jag som precis tagit fram kameran, vilket resulterade i att även kamerabatteriet gick sitt grymma öde tillmötes. Till detta ska tilläggas att även mina föräldrars telefoners batteri la av, haha lite lustigt. Önskade innerligt att det finns en fotofunktion i ögat som gjorde att jag skulle kunnat ta kort på allt jag såg, var frustrerande att inte kunna ta kort på allt fint. Men ganska skönt att vara lite frånkopplad ändå.
 
Canneloni med ricottaost. Och såklart den obligatoriska Caprese'n.
 
 
Påväg upp till centrum på kvällen, var så varmt och härligt!
 
 
 
Näst sista dagen besökte vi en lavaravin i saltsten, kan säga att vattnet var närmare minusgradigt utan att överdriva. Det var nog mest bara galna nordbor som vågade sig i, strömt var det också, men väldigt uppfriskande minst sagt! 
 
 
Min älskade familj! Här satt vi på en mysig bar där de serverade godaste capresen.
 
 
 
Vill tillbaka till värmen nu! I denna stund spöregnar det ute och havet har en smutsgrå nyans, kusten är skymd av all dimma och träden ser kalla och stela ut utan sina löv. Hösten är mysig, javisst, men att behöva klä på sig vinterjackan och mössa för att ens kunna gå ut känns inte som något jag vill hurra för.
 
Näe, nu ska jag fortsätta med min hög med läxor och skolarbete som ska tas igen, minnet på datorn kommer bokstavligen ta slut efter jag är klar med allt upsats-skrivande. Blä. Hej vardag. (Det blir nog bättre snart).
 
Men just nu är jag glad ivilket fall som hellst, för det är fredag och ikväll kommer Gustav hem över helgen!!
 
Ni får ha en fin helg, vi hörs snart, promise.
 
xx,
Manda
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela