The Manda Diaries

Milano dag 4: Casting och drama

Publicerad 2014-06-24 20:09:10 i milano, modelljobb,

 
Idag var det Söndag vilket betydde att jag nästan var helt ledig, skönt! Jag tog det lugnt på rummet, tog en springtur och sedan började jag promenera till min enda casting för dagen som låg ca. 25 minuters gång ifrån min lägenhet.
 
 
 
 
Castingen var för Wella Studios i Milano och låg i en jättefin och stor byggnad.
 
 
 
 
Jag hade förväntad mig en vanlig casting men när jag kom in så sa receptionisten till mig att gå in i en stor sal där ca. 50 + andra modeller stod som en publik runt en scen som kamera teamet och hair-teamet befann sig på. När jag försökte hitta en stol att ställa mig bredvid så fick frisören(typ chefen över wella-teamet) syn på mig, vinkade och ropade något på franska..så jag gick upp på scenen och där granskade han mitt hår, hela tiden pratade han franska så jag förstod inte ett dugg vad han ville, han viftade att jag skulle gå och ställa mig vid de andra två tjejern som också blivit valda för jobbet. 

Sedan ville han testa en av tjejerna för att visa lite hur visningen skulle gå till, tycker nog han skulle blivit skådespelare eller ressigör för han var så dramatiskt som det bara går att vara! Han bad en modell att gå fram på podiumet (scenen) och sa; "Walk like you are sick" Tjejen tittade på honom konstigt; "What?"
"Walk like you are sick, like this." Och så visade han hur vi skulle gå som till en bakrundsmusik som var väldigt pampig och lika dramatisk medan han stapplade fram på scenen likt en zombie... fick verkligen hålla mig för skratt!

Sen när det bara var vi fem tjejer som fick jobbet kvar så följde vi med backstage, där började det rikitiga dramat. Det var nämligen så att visningen för Wella var imorgon bitti, vilket betydde att det var samtidigt som jobbet för Vivienne Westwood...då fick jag lite panik! Var tvungen att berätta att jag hade ett jobb då till en av stylisterna som blev väldigt upprörd och sa med italiensk brytning; "This is a BIG problem. I will have to tell him( fransmannen) about this and then he will come downstairs to talk to you, he is not going to be happy. Not happy at all. He won't have any other girl, he choosed you." Haha, scary! Var tvungen att förklara att det måste blivit något fel med min casting schema och att jag inte kunnat gjort något åt det, det stod ju att jag skulle gå på den castingen!
Iallafall, tillslut lät dom mig gå...efter mycket drama.

Blev ju väldigt konstigt alltihopa, men var glad att jag fick jobbet iallfall även om jag inte kunde ta det, blev ju rätt så intressant casting ändå! ;) Och promenaden dit medförde ju bara att jag fick utforska och se lite nya platser kring området.
 
 
Skriver om dag 5 och 6 imorgon då jag jobbat två hel dagar för Vivienne Westwood.
 
Ha det bäst så länge! ps. nu blixtrar och åskar det som tusan här... hjälp?!
 
xx,
Manda
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela