The Manda Diaries

Milano dag 25: Tåget till Como

Publicerad 2014-07-28 15:42:00 i milano,

Söndag idag och det betyder utflykt! Så himla skönt att lämna staden för en dag och få se lite av italiens vackra natur. Efter en massa strul och otur med inställda tåg så fick vi äntligen tag på ett tåg som avgick från centralen vid halv tre tiden. Drygt 1 timme satt vi på tåget som tog oss till den lilla byn Varenna som låg i mitten av sjöns högra sida. Hade hört att det skulle vara fint där men förväntade mig inte att det skulle vara vackert där! Bergen som omringade den gigantiska blågröna sjön och de gulliga stenhusen i färgglada färger som låg efter de kullerstensbelagda små gatorna fick Varenna att likna någonting taget ur en fantasyfilm. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi började med att ta en promenad längs strandkanten och tog en paus vid en gelateria.
 
 


 
Trots att det var förvånansvärt kallt i vattnet så vågade vi oss på ett dopp vid stranden, det märks att det är nära till alperna på temperaturen...men värmen i luften kan man inte klaga på!
 
 
 
 


 
 
 
Efter badet satte vi oss på en av uteserveringarna och beställde in lite tilltugg och dryck, pratade om livet och njöt av utsikten. Kunde inte ha blivit ett mer perfekt avslut på vår lilla utflykt.
 
 
 
 
 
 

Senare på kvällen tog vi tåget tillbaka och var hemma efter midnatt. En riktigt fin dag! Vi hade lite tur också..tåget vi tog var nämligen det sista som gick för dagen då det andra, sista tåget blev inställt..;)
 
xx,
Manda

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela