The Manda Diaries

Milano dag 1 och 2

Publicerad 2014-06-20 21:15:19 i milano, modelljobb,

Ciao!
 
Nu har jag ätnligen lite tid för att skriva.. kändes  nästan lite konstigt att skriva dag ett och två för i  verkligheten känns det som mer än så, snarare en vecka!
 
I går landade jag då på Linate airport vid lunchtid och tog mig sedan vidare in (tillslut hittade jag rätt buss) till Centralstationen i Milano. Slogs direkt av värmen, de vackra stenbyggnaderna och stämningen... kulturen här är så osvenskt som det kan bli. Det finns något väldigt fint i det, att de bevarat sin kultur så väl med språket, maten och livsstilen...alla verkar ta det rätt lugnt och många sitter timmar på cafeér, pratar och äter god mat. 
 
 
 
Efter att ha ätit lunch så tog jag metro (tunnelbanan) några stationer till Porta Romana och klev in på BOOM's (modellagenturens kontor), väldigt fint där! Och alla var så trevliga och hälsade på mig, jag skrev på kontrakt/fyllde i lite uppgifter och fick sedan min bok (med mina bästa bilder som jag visar på castingar för att få jobb), sen säger min bokare helt plötsligt att jag skulle skynda mig till en casting några stationer bort i Montenapoleone för Vivienne Westwood, så det var bara att springa dit direkt med boken och klackarna i ryggan. 
 
 
 
 
När jag kom fram var det en superlång kö med bara manliga modeller så jag trodde först att jag kommit helt fel... men sedan kom en vakt ut och vinkade in mig förbi kön och sa att det är fyra trappor upp, tydligen hade de flesta kvinnliga modellerna redan vart där så det var bara två tjejer före mig. Jag fick jag komma in i värsta flotta lokalen där jag möttes av ungefär 10 pers som granskade mig från topp till tå, kollade på bilderna och sedan efter 2 minuter var det klart! Så glamoröst är modelllivet, mycket spring hit och dit. Men fick iaf en väldigt bra känsla efteråt så chansen för en callback är möjlig. (callback = kunden vill träffa en igen).
 
 
Efter castingen tog jag mig till agenturen igen, sprang sedan och köpte ett italiensk mobilnummer eftersom agenturen måste kunna nå mig och sedan vid 17-18 tiden kunde jag äntligen bege mig mot lägenheten. Dock hade jag hände en del grejer...när jag kom fram så var det meningen att en tjej skulle komma ut och öppna till mig men nummret jag fick fungerade inte,  dock hade jag ingen aning vilken våning jag bodde på... och det fanns ca. 10 trappor och två-tre lägenheter på varje våning... kunde ju inte knacka på varje! Lämnade min 20 + kg's väska på första våningen och sprang upp och ner för att leta efter något tecken på vad som kunde vara dörren till modelllägenheten. Gick ut genom dörren för att kolla på namnen som stod vid dörrklockan men fann inget som stämde och när jag skulle gå in igen var dörren plötsligt låst!!  Min telefon hade dessutom dött vid det här laget. Efter ungefär en kvart (man hinner tänka ganska många tankar på en kvart) kom det som tur var en kvinna och ett barn som bodde i en av lägenheterna i huset så jag slank in så snabbt jag kunde och väskan var tack och lov kvar. Frågade kvinnan om hon visste något om en modellägehet och hon svarade att den låg längst upp, svär att hon var en ängel eller nåt! Sån himla tur att hon kom, annars vet jag vad jag skulle ha gjort, haha. Väl inne i lägenheten träffade jag de andra tjejerna som var mycket trevliga, dock ingen från Sverige ännu... men fick iaf ett eget rum, skönt!
 
 
 
 
Dag 2:
 
Steg upp klockan 7, vaknade till detta:
 
 
Och tog mig till första castingen som var klockan 9 på morgonen, fick prova en jättefin klänning och sedan gå fram och tillbaka, tror dock inte att han letade efter en look som stämde med mitt utseénde så där får jag nog tyvärr inget jobb... men som tur är finns det fler castingar att ränna runt på! Åkte på nästa casting som var ca. 15 stationer + 30 minuters gång därifrån och när jag väl kom fram så var stället hel dött...inte en människa där så förmodligen hade den hunnit stänga...var dock där i tid. Tog mig då tillbaka till lägenheten, handlade mat och åt lunch på balkongen.
 
 
 
 
 
Har nästan glömt bort att det är midsommar, ringer min familj och bryter typ ihop... känns så himla fel att vara i Milano på midsommar, jag kände mig liksom så ensam här...ville fråga folk på stan vad sjutton det var de höll på med, det är ju midsommarafton och det bör firas! Haha, men dämpade min ångest med en jättegod pistasch glass efter att ha varit på en lyckad casting för ett annat stort märke...fina lokaler, mitt emot Prada :-)
 
 
 
Måste dock berätta om ännu en knäpp grej som skedde... gick nämligen in i fel byggnad först, det såg ut att vara rätt ställe och när jag ringde på dörröppnaren möttes jag av en trevlig tjej som sa att jag skulle följa med henne in och slå mig ner på kontoret, hon frågade om jag skulle vilja ha en kopp kaffe....jag hälsade glatt på alla på kontoret och sa ännu en gång (för att försökra mig om att det var rätt ställe) att jag var här för en casting. Då kom kvinnan som såg ut att vara chef på stället och sa att jag var i HEELT fel byggnad så jag ursäktade mig och försvann snabbt ut genom den stora, guldiga dörren.
 
Just ja, en annan lite smått galen grej som hände idag var att jag trött och hungrig tog fel på huset efter att ha vart och handlat mat, jag gick in samtidigt i huset som en man gick in så behövde inte använda nycklarna, därefter gick jag 10 trappor upp och fick syn på att : 1. det är fel dörrnummer, 2. någon hade ställt ca. 25 krukväxter utanför... var ju ganska lätt att lista ut vad som hänt! Sprang därför nerför trapporna och tänkte glatt gå ut när jag upptäckte att dörren var låst, LÅST. Jag var alltså inlåst i fel lägenhet. Kom då på att jag sett en balkongdörr i trapphuset så jag fick upp den och kom då ut på en bakgård...som var nedsänkt med betongväggar och på det ett högt staket, löste det hela genom att klättra upp längs fasaden på några stuprör med en full matkasse i ena handen, tog mig över staketet och var sedan ute...så kan det gå! (Jag i ett nötskal).
 
 
 
Imorgon väntar en callback kl. 18.30! Så himla glad och exalterad inför denna, jag ska göra mitt bästa! Resten av dagen är jag dessutom ledig, ska ta igen lite välbehövd sömn och bara chilla.
 
Nu ska jag nog krypa ner i sängen snart och ha ett litet tv-serie maraton, skönt.
 
Dagarna har varit roliga, men otroligt jobbiga rent känslomässigt... inte lätt att vara ifrån min underbara familj och min fina fina pojkvän, saknar ihjäl mig så jag tror jag dör i vissa stunder, det är så ensamt här. Speciellt på en dag som midsommarafton. Men det blir bättre, jag tänker kämpa på. Så länge du tror på det och det känns bra så är det alltid för tidigt att ge upp. Sån tur att jag har alla hemifrån som peppar, love ya!
 
Vi hörs, ska uppdatera så mycket jag kan!
 
Så HIMLA varmt här i lägenhet...har redan blivit ganska brun :-)
 
xx,
Manda
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Majss

Publicerad 2014-06-20 22:36:59

Ha det allra bäst nu finaste du! Och lycka till, jag håller tummarna! Kraaam ♡

Svar: Tack Maja!!! Ska göra mitt allra bästa! Stor kram tillbaka! ♡ ♡ ♡
Manda

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela